How to Make Famous Turkish Simit at Home

 

(Tarifin Turkce versiyonu icin lutfen sayfanin sonuna dogru ilerleyiniz)

 

During recent years there has been an increase in the number of people whole admire renowned Turkish Simit (also known as Sesame Bagel). As we are of Turkish origin, we often receive inquiries on how to make it at home..

Here is our recipe we perfected over the years.

 PLEASE NOTE: Following recipe assumes you are NOT a beginner at forming and shaping dough.

 

FLOUR

1 kg (2.2 lbs) flour is needed to make 16 simits (each weighing ~100 grams - 3 1/2" oz.). If you're willing to make only 8 simits please shrink the recipe down to 500 grams (1.1 lbs.). We strongly recommend King Arthur's bread flour.

 

WATER

600ml (2 1/2" cups - 20 oz) of water at 38ºC (100 ºF) filtered or spring water. In order to get the appropriate temperature add 150 ml boiling water to 450 ml room temperature water.

 YEAST

2 TEA spoons, instant dry yeast.

 

SALT

1 TABLE spoon Mediterrenean or Kosher salt.

 

OLIVE OIL

1 TABLE spoon of Extra virgin, cold pressed olive oil. Canola oil works, too.

  

MOLASSES

A mixture HALF Molasses and HALF water is used to coat bagels right before oven time. It creates simit's darker look and tasty finish and also holds sesame seeds on it. Grape or Malberry will give you the same results. Both are found at online Turkish grocery stores. Our favorite is NY based tulumba.com

 

MIXING / KNEADING

Mixing the dough for Turkish simit

*Transfer water in to your mixing bowl. Add yeast (2 teaspoons) and mix well with a whisker. Sprinkle a teaspoon of flour or a teaspoon of your molasses on top of it as the yeast will feed on them.

*Cover up your mixing bowl with a towel and set aside for 5 to 10 minutes. That should be enough for the yeast to fully activate. You should see a thick and foamy surface when it is ready. Add your olive oil and mix it well for one last time.

*Add all of your flour.

*Add all of your salt NOW.

*Knead the dough until a rather "hard earloop" texture is achieved (approximately 4 minutes in a mixing bowl). Cover your mixing bowl with a towel and let sit for 10 minutes.

*Mix the dough for an additional 2 minutes, shape it like a ball and rise until it doubles in size (35-40 minutes)

*Transfer your dough onto a "slightly" dusted kneading surface. Stretch and fold it several times until you'r sure there are no air pockets left in it.

SHAPING

Different regions and cities in Turkey have different shaping techniques. Widely spread ones are shown below.

 

Plain Method (No-braid - aka Anadolu or Ankara Simidi)

I had to develop following "holing and rolling" method to create seamless bagels . Create 16 x 100gr (~3 oz.) dough balls and set all aside. Apply following shaping techniques and cover with a tea towel or cheese cloth. Make an incision with your thumb precisely at the center of the doughball and enlarge it like shown below.

 

 

 

Braided Method (Beypazari, Eskisehir, Kapadokya)

Transfer your dough onto working bench and press it down to a 25cm square. Cut 16 roughly equal stripes like shown above and apply rolling and shaping techniques on the following video.

 

COATING WITH SESAME SEEDS

There are several versions of sesame seeds in the market from raw to hauled. You will need "half roasted" sesame seeds for Turkish Simit.

 

BAKING

Pre-heat your oven to 230ºC / 450 Fahreneit. Place a large metal tray on the lowest rack filled with filtered or spring water. You will need a lot of steam during whole baking time for a crunchy crust! Place your parchment paper topped baking sheet on your upper rack and bake for exactly 24 minutes.

 

 

VOILA!

 

 

Soon coming recipes are TURKISH BREAD, LAHMACUN,  TURKISH PIDE,  COUNTRY BREAD and more. These are so easy to make at home for "brick oven quality" using our secret recipes.

Please SHARE and SUBSCRIBE to our YouTube Channel to stay in touch.

====================================================================================== 

 

MESHUR SOKAK SIMIDI EVDE NASIL YAPILIR?

Sayet elinizden benzer isler geliyorsa evde simit yapmak sizin icin cok kolay olacaktır. (Lutfen baslamadan once yukaridaki tum fotoğraf ve videolari gozden geciriniz)

 

HAMUR

Hamurumuz bildiğimiz ekmek hamuru. Sayet hamur yoğurmak sizin icin cok zahmetli ise ya da buna vakit ayiramiyorsanız mahalle fırınından tedarik etmek de isinizi gorecektir. Benim uzun yıllardır kullandığım ve deneme yanılmayla bugunlere getirdiğim hamur tarifim asagıdadır:

 

UN

1 kg. yuksek glutenli 1 sinif tabir edilen iyice elenmis ekmeklik un. Bu tariften her biri yaklasık 100 gram ağırlıgında 16 adet simit elde edilmektedir.

 

SU

600ml kaynak ya da cok iyi filtre edilmis su. Sıcak su kullanıldığında hamur cok daha kolay kabarmakla birlikte soğuk suyla yapacağınız hamur enaz 1-2 saat daha fazladan vakit alacak ama sonucta cok daha lezzetli olacaktir. Soğuk suyla yoğrulmus hamuru tum gece boyunca buzdolabınızda bırakabilirsiniz. Cok yavas kabaran hamurun cok daha lezzetli olduğu tecrubeyle sabittir.

 

MAYA

1 KAHVE kasığı aktif (instant) toz maya.

 

TUZ

1 YEMEK kasığı tuz.

 

SUSAM

Yarım kavrulmus susam, olabildiğince bol.

 

PEKMEZ

Dut ya da uzum pekmezi. Sulandırılmıs pekmez fırına verilmeden once simidin yuzeyine yedirilecektir. Esit miktarda suyla pekmezden bir karısım olusturunuz. (%50 pekmez + %50 su)

 

HAMURUN HAZIRLANISI

Unu karıstırırken herkesin tarzı ve yontemi farklıdır. Biz bir cok yontemi denedikten sonra en verimli olanın asağıdaki olduğuna kanaat getirdik;

Cabuk Hamur: 600 ml su eli yakmayacak sıcaklıkta ( 450 ml oda sicakliginda suya 150 ml kaynar su eklemek yeterli olacaktır)

Yavas ama daha lezzetli Hamur: 600 ml oda sıcaklıgında hatta buz gibi su kullanabilirsiniz.

1. Karıstırma kabina aktarılan suya 1 tatlı kasıgı maya ilave edilir. Iyice karıstırılır. Uzerine bir tutam un serpistirmek ya da pekmezinizden 1 cay kasigi koyup karistirmak mayayı daha cabuk aktif hale getirecektir.

2. 5-10 dakika beklenir, bu karısım tekrar karıstırılır ve 1 kg unumuzun tamamı uzerine boca edilir. 1 YEMEK kasığı tuz eklenir. En az 4 dakika hamur makinasında karıstırılır. Hic elle hamur yogurmadım o yuzden bu sureyi bilmiyorum ama ustadlarımız bunun icin hep "kulak memesinden biraz daha sert hale gelene kadar" ifadesini kullanır.

3. Kabımızın uzerini bir havluyla ortup hamurumuzu 10 dakika dinlendiriyoruz. Akabinde bir kac dakika daha karıstırıp top haline getirip tekrar uzerini kapatarak 35-40 dakika kabartıyoruz (soguk suyla yapılan hamurda bu sure 2 ila 6 saati saati bulabilir).

4. Akabinde, iyice kabarmis hamurumuzu "hafif" unlanmıs tezgaha aktararak 1-2 dakika buyuk annemizin yontemiyle icinde hic hava kalmayincaya kadar yoguruyoruz.

5. Unu yine kabartma kabına alıp 15-20 dakika dinlendiriyoruz. Acelemiz yoksa, soguk suyla yapılan hamur bu evreyi gece buzdolabında gecirebilir. Sabah kalktığınızda cok daha kaliteli bir hamur bulacaksınız.

6. Hamurumuz artık tam kıvamında. Tezgahımıza aktarıyoruz. Ellerimizle esit basınc uygulayıp havasını alirken ayni zamanda hamurun yuksekliğini 2-3 parmak kalınlıgına (~4-6 cm) kadar indiriyoruz. Bu hamurdan 16 adet simit cıkartacagız.

 

SIMIDE SEKIL VERME

(Lutfen once yukarıdaki fotograf ve video'ları gozden geciriniz.)

Bilindiği uzere ulkemizin farklı bolgelerinde farklı simit sekillleri ve lezzetleri meydana cıkmıs ve hatta zamanla bu yörelerin isimleriyle anılır olmustur. Bkz. Sokak Simidi, Ankara Simidi, Beypazarı Simidi, Eskisehir Simidi, Kapodokya Simidi, Samsun Simidi gibi. Ancak, biz tüm simit cesitlerini "örgülü" ve "örgüsüz" olmak uzere 2 ana gruba ayırdık. Her iki grubunda kalınlığı ve gramajı tercihe gore ayarlanabilir. Yukaridaki fotoğraf ve video sunumlari aracığıyla her iki tip simidin de kolay sekillendirme teknikleri uygulamalı olarak gosterilmistir. Her iki yontemle de 1 kg undan 16 adet simit elde edilmektedir.

 

PISIRME

Fırınımızın alt rafına genişce bir diktorgen metal tepsi yerlestirerek icine bol miktarda su koyuyoruz ve fırın sıcaklığın ı  230ºC'ye ayarlıyoruz. Fırın bu sıcaklığa ulastığında icinde yuksek basıncta ve bol miktarda buhar olusacaktır. Iste bu buhar simidimize sert ve lezzetli kabugunu kazandıracak. Tercihe gore sekillendirdiğimiz simitlerimizi tepsimize yerlestiriyoruz. Delikli ve hava gecirgen tepsilerden cok daha iyi netice alınmaktadır. Her iki durumda da yağlı kagıt kullanimi muhakkak tavsiye edilir. Pisirme suresi acık renkli simit icin 22-24 dakika, sokakta satılan "kara simit" icin ise 30 dakikaya uzatılabilir.

AFIYET OLSUN!

Engin Arat

Sırada LAHMACUN, KARADENIZ PIDESI, SAMSUN PIDESI, RAMAZAN PIDESI, RAMAZAN NOKULU, FIRIN EKMEGI, BAGET EKMEK, KOY EKMEGI, TRABZON EKMEGI gibi tarifler var. Bunların tamamını kendi evinizde "taş fırın kalitesinde" ve daha saglıklı yapabilmeniz icin sizinle bir kac sırrımızı paylasacagız.

Tum bunlardan haberdar olmak icin lutfen YouTube Kanalımız 'a uye olunuz, bol bol dostlarinizla paylasiniz.